Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

“Een boek blijft voor mij nog altijd iets bijzonders hebben, zeker in deze tijd van toenemende digitalisering en informatisering.”

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad oktober 2010

 

 

Beste Truienaar

 

 

Het is herfst, ook een mooi seizoen om Haspengouw en Sint-Truiden wandelend en/of fietsend te verkennen.

 

 

Dit informatieblad bevat andermaal heel wat praktische gegevens, maar ook nieuws omtrent de talrijke activiteiten gedurende de komende maand(en).
Ik ga in dit voorwoord op een aantal daarvan iets dieper is.

 

 

Eerst is er de bibliotheekweek 2010 met in Sint-Truiden ‘de verwendag‘ op zaterdag 16 oktober 2010 (zie pagina 3).
In deze tijden van toenemende digitalisering en informatisering vind ik het enorm belangrijk dat er aandacht geschonken wordt aan het boek, zeker door en voor de jongere generatie.
Een boek blijft voor mij nog altijd iets bijzonders: het is iets tastbaars, je kan boeiende passages herlezen of (jaren) later zelfs het volledige boek, je kan het in de boekenkast plaatsen, etc.

 

 

Vervolgens is er aandacht voor de preventiecampagne van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden rond CO-vergiftiging (zie pagina 4).
Ondanks alle informatie en waarschuwingen blijven er jaarlijks slachtoffers vallen. Aarzel dan ook niet de brandweer te contacteren als u voor het eerst uw verwarming aanzet.
De gewestelijke brandweer Sint-Truiden komt ter plaatse en plaatst eventueel gedurende 24 uur een CO-registratietoestel.
Het is maar één van de vele preventieve activiteiten, in tegenstelling tot heel wat andere korpsen, die onze brandweer doet.

 

 

Ten derde bestaat het Rode Kruis van Sint-Truiden 140 jaar en wordt hierrond een boek gepubliceerd (zie pagina 14).
Ik zou een warme oproep willen doen aan zoveel mogelijk Truienaren om dit boek te kopen.
Het is een kleine tegenprestatie voor al die vrijwilligers, die, dag in dag uit, overal in de wereld, ter beschikking staan van ons allemaal.

 

 

Tot slot is er het sociale luik in deze editie.
In de bijdrage van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) is er bijzondere aandacht voor de groep personen en families, die het minder goed hebben, ook in Sint-Truiden, dichtbij ons en zonder dat we het vaak zelf beseffen, en die nu met de herfst en nadien de winter dreigen kou te leiden (zie onder andere pagina’s 28, 29, 31 en 32).

 

 

De extra middenkatern is speciaal gewijd aan ‘de week van de medior en de senior’. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid aanbod uitgewerkt met als hoogtepunt donderdag 18 november 2010.

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester