Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

 

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

"Sint-Truiden doet zijn imago als kind- en jeugdvriendelijke stad weer alle eer aan dankzij de talrijke vakantiewerkingen."

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad juni 2011

 

 

Beste Truienaar

 

 

 

 

Binnenkort, op dinsdag 21 juni 2011, is het meteorologisch zomer.
Als we naar de uitzonderlijke warme temperaturen kijken van het voorjaar, is het in feite al lang zomer.
Wie pakweg 10 jaar geleden gezegd zou hebben dat met Pasen, zoals het dit jaar het geval was, de hoogste temperaturen van heel Europa bij ons in Limburg (Kleine Brogel) zouden waargenomen worden, zou, om het zacht uit te drukken, niet au serieux genomen geworden zijn.
Specialisten beweren dat er diverse redenen zijn voor deze grotere temperatuurschommelingen, maar het valt niet te ontkennen dat de wereldwijde klimaatverandering hier veel mee te maken heeft.
Dit moet een voldoende reden zijn opdat we allemaal op ons niveau ons steentje bijdragen om deze klimaatverandering tegen te gaan.
Fatalisme in de zin van ‘wij kunnen met onze beperkte, persoonlijke inspanningen de wereld niet redden’, zijn niet aan de orde. Integendeel, iedereen moet op haar/zijn bescheiden plaats bijdragen zodat de wereld nog leefbaar is voor de volgende generaties.
Als stad nemen wij terzake heel wat initiatieven en proberen we u als burger hierroberen we u als burger hier ook zoveel mogelijk bij te betrekken.

 

 

Grote vakantie betekent een uitgebreide werking vanuit de stad Sint-Truiden naar kinderen en jongeren toe met allerlei activiteiten: buitenschoolse kinderopvang, opvang voor kinderen met een handicap, speelpleinwerking, speelstraten, sportkampen en jeugd, sport en spel. Hieromtrent ontvangt u binnenkort nog een aparte brochure in de brievenbus.
We staan erop dat deze vakantieopvang kwalitatief gebeurt met ondersteuning van voldoende personeel en voldoende jobstudenten. Als (groot)ouders kan u dan ook in alle vertrouwen uw (klein)kinderen laten deelnemen aan één van de vele vakantiewerkingen.
Het inschakelen van jobstudenten is nodig om deze initiatieven mogelijk te maken, maar is voor ons ook een beleidsmaatregel op zich.
Naast jobstudenten voor de specifieke kinderen- en jongerenwerking, werven wij jaarlijks een aantal jobstudenten aan in het kader van het zogeheten jongerenpartnership om het zwerfvuil in buurten op te ruimen en ook bij de groendienst.
Op die manier geven wij jongeren maximale kansen om werkervaring op te doen.
Als overheid is het onze taak om hier een voorbeeldrol te spelen. Dit is tevens de reden waarom wij op alle aanvragen ingaan om leerlingen en studenten tijdens het schooljaar stage te laten lopen bij een stadsdienst.
Als de overheid op dat vlak niet het voorbeeld geeft, hoe willen we dan de privésector over de brug krijgen?

 

 

Al naar ‘De Bòddelkèèr’ gaan zien?
Indien niet, dan moet u dat deze zomer zeker eens doen.
‘De Bòddelkèèr’, ontstaan vanuit de erfgoedcel, komt weer naar u toe.
Ze brengen plezante, boeiende, griezelige, trieste, schandalige … verhalen of liedjes over Sint-Truiden of Sint-Truidense volksfiguren uit de tijd van toen, begeleid door live accordeonmuziek.
Mis deze derde zomertournee zeker niet (zie pagina 8)!

 

 

Tot slot wil ik alle leerlingen en studenten veel succes toewensen met hun examens om daarna van een welverdiende vakantie te genieten.

 

 

Veel leesplezier

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester