Een slag onder de gordel

“Dat is wat de Trudo Boks Club krijgt van het stadsbestuur van Sint-Truiden bij de organisatie van hun boks meeting op zaterdag 30 april 2022 in het sportcomplex van Sint-Pieter, Olympialaan 10, Sint-Truiden”, zeggen VOORUIT-gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti en Ludwig Vandenhove.

“De vereniging Trudo Boks Club moet heel wat inspanningen doen om de nodige private sponsors te vinden voor dit evenement. En het is dan nog al logisch dat die sponsors binnen hun globale financiële bijdrage kunnen genieten van een gratis parkeerplaats.

Wat blijkt nu?
De organisatie moet die parkings betalen. En dat betekent minder middelen voor de concrete werking, die, zoals zoveel verenigingen, hoofdzakelijk gedragen wordt door vrijwilligers.

VOORUIT wil trouwens dat de regelmatige bezoekers van de sportaccommodatie altijd gratis zouden kunnen parkeren.
Nu heeft de CD&V-Open Vld-N-VA meerderheid via het autonoom gemeentebedrijf Truparc het omgekeerde beslist.
Wij zullen als VOORUIT via een bijkomend agendapunt tijdens de gemeenteraad van maandag 25 april 2022 voorstellen om deze parking alsnog gratis te maken voor de gebruikers van het sportpark.”

Hieronder vindt u de perstekst van VOORUIT Sint-Truiden en het item dat hierover op Televisie Limburg (TVL) is geweest op woensdag 20 april 2022. (1)

         

 

 

                     

  • Foto: tvl.be.