Debat met de kinderraad!

Op woensdag 29 oktober 2008 zijn schepen van jeugd
Els Sneijers en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove 'in debat gegaan' met de Sint-Truidense kinderraad.

Alles ging door in de Academiezaal, waar momenteel ook de 'echte' gemeenteraden doorgaan, gezien de renovatiewerken aan het stadhuis.

“Het is belangrijk kinderen zo jong mogelijk met maatschappelijke problemen en politiek te confronteren. Ik blijf trouwens mijn stelling met vuur verdedigen dat er op alle niveaus en in alle richtingen in het onderwijs permanent aandacht zou moeten zijn voor maatschappelijke thema’s, willen we (op termijn) zorgen dat de burger opnieuw meer geïnteresseerd geraakt in de politiek”, zegt
Ludwig Vandenhove.

 

 

 De leden van de kinderraad stelden naast een aantal persoonlijke vragen aan
Els Sneijers en
Ludwig Vandenhove vooral vragen over het gemeentelijk beleid (jeugd, milieu, onderwijs, verkeer, etc.). Ook komen bij zulke gelegenheden steeds weer heel wat punten aan bod, die (on)rechtstreeks te maken hebben met de school waar de kinderen zitten.

 

 

“Er zijn ineens afspraken gemaakt voor een aantal nieuwe initiatieven, die de kinderraad zal nemen, zoals een bezoek aan het Sint-Truidens dierenasiel, een rondleiding bij de lokale politie Sint-Truiden -Gingelom - Nieuwerkerken en een workshop rond graffiti”, aldus
Els Sneijers en
Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Nieuwe kinderraad!’ en ‘Sint-Truidense kinderraad bezoekt kabinet Vlaams minister van Cultuur, Jeugd en Sport Bert Anciaux!’ op deze website.