Dat doet goed

“Lucette Callebaut uit Aalst: ik herinner haar mij niet meer persoonlijk, kan moeilijk als je elk jaar aan een paar honderd studenten doceert”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ze staat in LOKAAL van oktober 2020.
Ik citeer: “Als arbeidersdochter heb ik pas als 40-jarige met vier kinderen Gezinswetenschappen gestudeerd. Er ging een nieuwe wereld open dankzij docenten zoals Dirk Geldof, Ludwig Vandenhove en Mark Suykens die me ‘politiek’ wakker hebben geschud.” (1)

Ik kom nog regelmatig ex-studenten tegen, die me dan altijd zeggen dat ze dankzij mij zich in de politiek zijn gaan interesseren. Ja, en sommigen zich zelfs zijn gaan engageren, zoals Lisette.
Zoiets doet mij veel plezier. Maar als het zo zwart op wit op papier staat, is het nog plezanter.

Ik heb het altijd graag gedaan dat doceren aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, ook al moest het tussen mijn talrijke politieke activiteiten door. Maar dat was juist het meest leerrijke, dat afwisselende, het aan politiek doen en erover spreken en er reacties en commentaar op krijgen.
Ik zou het onmiddellijk opnieuw willen doen, zeker in deze periodes van toenemende politieke desinteresse. Bovendien past het in mijn basisfilosofie dat in elke opleiding, van klein tot groot, meer aandacht zou moeten zijn voor ons politiek, democratisch systeem.”