Cheques G-Day uitgereikt!

Op vrijdag 26 maart 2010 werden door de Boerenbloos de cheques uitgereikt naar aanleiding van de opbrengst van G-Day op woensdag 27 mei 2009.


De cheques gaan dit jaar naar de school voor buitengewoon onderwijs De Regenboog in Sint-Truiden, de vzw De Vrienden van de Roos, die kinderen steunt met een handicap, die in ’t Weyerke verblijven (zie ook de website www.stijn.be) en de familie Lemoine, die op woensdag 3 maart 2010 het slachtoffer werd van een brand in hun huis op de Gorsemweg in Sint-Truiden.

G-Day is een initiatief van de Boerenbloos dat in 2006 is ontstaan en waarbij het de bedoeling is personen met een handicap een aangename en prettige dag te bezorgen.
Andere instanties, die meewerken, zijn: de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) Saffraanberg, het koninklijk stedelijk feestcomité en de gewestelijke brandweer Sint-Truiden.

“Ik heb aangeboden om deze overhandiging van de cheques dit jaar te laten plaatsvinden in het politiehuis van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, omdat hiermee nog maar eens aangetoond wordt dat we een OPEN huis zijn.

Vorig jaar is dit gebeurd in de brandweerkazerne van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden.

Zulke initiatieven kaderen in het gegeven dat we de burger het politiehuis of de brandweerkazerne willen laten zien op het ogenblik dat zij er niet echt omwille van het één of andere probleem naartoe moeten en/of een beroep moeten op doen.

En in het politiehuis waren zelfs de mannen van de Boerenbloos kalm en rustig.”, besluit een lachende burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Hierover is ook een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad van 30 maart 2010.

Zie onder andere de tekst ‘Dag van de gehandicapte medeburger groot succes!’ van 16 juni 2007 op deze website.