Cartoon: Tevreden!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tevreden!

“Ja, wij zijn als sp.a tevreden dat het huidig stadsbestuur een oplossing gevonden heeft  voor de petanquers in Sint-Truiden.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Zij mogen ruimtes gebruiken onder de tribune Oost van Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV).
De druk, die wij als sp.a  in het algemeen en fractieleider Filip Moers in het bijzonder in dit dossier zijn blijven zetten, zijn zeker niet vreemd aan dit uiteindelijk resultaat. De vele petanqueliefhebbers in Sint-Truiden weten dit ook.

Alleen blijven wij ons afvragen waarom Petanqueclub Sint-Truiden (PCST) weg moest uit de gebouwen van de vroegere groendienst van Sint-Truiden (Schurhovenveld 1032/Sint-Jorisstraat).
Zelfs hun eerste locatie in het vroegere Belgacom-gebouw in de Gazometerstraat staat nog altijd leeg.
Dit blijft gewoon een politieke beslissing.

En dan te weten dat heel wat vrijwilligers tweemaal hard gewerkt hebben om deze beide locaties competitieklaar te maken met financiële middelen van de stad Sint-Truiden op basis van het toen bestaande subsidiereglement voor sportinfrastructuur.
Dit reglement is, samen met  de subsidiereglementen voor jeugd- en sportinfrastructuur en voor buurthuizen en parochiezalen, door CD&V en Open Vld tegen sp.a in afgeschaft tijdens de gemeenteraad van 30 maart 2012.
Zie Audit eindelijk publiek van 15-06-2012 op deze website.
Ondanks talrijke beloftes en vragen vanuit de sp.a hebben CD&V en Open Vld  nog altijd geen alternatief voorgesteld met alle consequenties van dien voor heel wat Sint-Truidense verenigingen.

Maar zelfs nu blijven er nog heel wat vragen voor ons!
Gaan zij weer al dat werk zelf moeten doen?
Gaan zij telkens zelf hun accommodatie (houten vloerelementen, waaronder een 12-tal petanquebanen liggen) moeten ‘opruimen’ als er andere activiteiten, onder andere de thuiswedstrijden van KSTVV, zijn?
Gaan zij zelf hun dranken mogen aanschaffen, zodat ze hun vereniging financieel kunnen blijven laten draaien?
Wat gaat de huurprijs zijn?
Wat gaan de concrete gevolgen zijn van gedurende een winterperiode op ‘vreemd terrein’ te hebben moeten spelen? Gaan er geen spelers afhaken?
Etc.
Wij zijn benieuwd wanneer dit dossier officieel op de agenda van de gemeenteraad gaat komen.

Wij zullen als sp.a deze aangelegenheid strikt opvolgen, ook omdat wij heel wat aanhangers onder de Sint-Truidense petanquespelers hebben.
Is het daarom misschien dat CD&V en Open Vld zolang gewacht hebben om een geschikte accommodatie te zoeken?

En van een visie over ‘sport in de breedte’ (ieder haar/zijn sport zo dicht mogelijk bij huis, zo goedkoop mogelijk en in de beste omstandigheden laten beoefenen) hebben CD&V en Open Vld blijkbaar nog niet gehoord.
De mooiste realisatie van de sp.a van een lange lijst van deze visie  blijft het  domein ‘Terbiest’.”

 

Zie ook Waar blijven de (nieuwe) betoelagingsreglementen? van 01-07-2013 en Golf is welkom, petanque niet! van 09-09-2013 op deze website.