Cartoon: Sinterklaas is terug in Sint-Truiden!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005 en 2006 werden telkens tentoongesteld en gebundeld in een cartoonboek.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

Sinterklaas is terug in Sint-Truiden!


Op zaterdag 17 november 2007 is Sinterklaas officieel toegekomen in Sint-Truiden.

Hij logeerde gedurende 14 dagen, van 18 november tot en met 2 december 2007, in het kasteel van domein ’t Speelhof.

Spijtig genoeg moest de Heilige Sint de laatste dag verhuizen naar het stadhuis op de Grote Markt wegens het stormweer.

Sinterklaas blijft een traditioneel feest, ondanks de ‘concurrentie’ (Halloween, kerstman), waarin heel wat generaties zich kunnen terugvinden, want zowel kinderen als ouders en grootouders zijn en blijven heel enthousiast over dit feest.

Vandaar ook het jaarlijks weerkerend succes van het Huis van Sinterklaas.

Enige minpunt aan dit feest is de alomtegenwoordige reclamevoering errond. Daarom is het een goede zaak dat de Raad voor het Verbruik al sinds 2000 adviezen uitbrengt om de reclamevoering rond de feestdagen in te perken. Zo mag er vóór 1 november geen promotie of reclame gemaakt worden voor Sinterklaas en Kerstmis. Reclamecampagnes die te vroeg gevoerd worden, verstoren immers het tijdsbesef bij kinderen en zetten aan tot nog meer consumptie.
In deze optiek zou het ook niet slecht zijn dat steden en gemeenten onderling afspraken zouden maken rond het tijdstip waarop ze activiteiten rond het Sinterklaasgebeuren organiseren, zodat er geen verwarring ontstaat bij de kinderen, die uiteindelijk toch centraal staan bij dit feest. Dit laatste wordt door sommige volwassenen nogal eens over het hoofd gezien.

Zo zou Sinterklaas bijvoorbeeld in hetzelfde weekend overal kunnen ingehaald worden.

Het Huis van Sinterklaas bracht ook dit jaar weer niet minder dan 18 000 blije kinderen, ouders en grootouders naar Sint-Truiden.

Leve Sinterklaas!

Het Huis van Sinterklaas is open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 uur tot 17.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het Huis gesloten.

De toegang is gratis.

Tags: