Cartoon: Ruimtevaartprijs Odissea voor de tweede keer uitgereikt in de Senaat

Op dinsdag 18 december reikte Senaatsvoorzitter mevrouw Anne-Marie Lizin, in aanwezigheid van de Belgische astronauten Dirk Frimout en Frank De Winne, de Odissea-prijs uit.
Via deze prijs wil de Senaat de interesse wekken van jongeren voor wetenschap in het algemeen en ruimtevaart in het bijzonder.

Initiatiefnemer van deze Odissea-prijs is Ludwig Vandenhove, voorzitter van het organisatiecomité van de Odissea-prijs en ondervoorzitter van de commissie Ruimtevaart.

De Odissea-prijs is genoemd naar de vlucht die astronaut Frank De Winne maakte naar het ruimtestation ISS (International Space Station). De naam, Odissea, verwijst op zijn beurt naar de mythologische reis van de Griekse held Odysseus.Onder leiding van juryvoorzitter, burggraaf Dirk Frimout, koos de jury voor Charles Hanot, student aan de Universiteit Luik, voor zijn scriptie over ‘Investigation of a down scoped version of the Darwin mission’.

De Odissea-prijs wordt uitgereikt aan een laatstejaarsstudent van een universiteit of hogeschool, die een thesis of studie heeft gemaakt rond ruimtevaart in de breedste betekenis van het woord.
De prijs bestaat uit een beurs van 8.000,00 EUR voor een verblijf in een ruimtevaartorganisatie of -bedrijf.

Tags: