Cartoon: Luchtkastelen of realiteit?

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Luchtkastelen of realiteit?

"Ik heb het over de aankondiging van de vele werken voor de komende jaren in de stad Sint-Truiden", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
"Worden de projecten gerealiseerd of lopen ze af zoals de ondergrondse parking op de Grote Markt?".

"Als sp.a hebben wij er heel wat vragen bij.

Waarom gebeuren er werken aan straten of pleinen, die nog in goede staat zijn en pas enkele jaren geleden zijn aangelegd?
Is er voldoende (belasting)geld om al die projecten uit  te voeren?
Hoe realistisch zijn sommige van de plannen?
Is de vooropgestelde timing haalbaar?
Wat gebeurt er met andere beloofde werken?
Telt alleen het centrum?
Worden de buurten, wijken en deelgemeenten vergeten?
Etc.

En dan de inspraak?
De middenstand en de marktkramers worden op voorhand ingelicht en de bevolking krijgt de kans om de plannen in te kijken tijdens een 'infomarkt'.
Wij als verkozen gemeenteraadsleden weten van niets.
Wij moeten alles via de pers vernemen of via dezelfde publicaties als de ganse bevolking. Bovendien wordt er precies één dag voor het stedelijk informatieblad een nieuwsbrief 'INFOMARKT Sint-Truiden 2020' bedeeld van huis tot huis.

Het geld kan blijkbaar niet op.
Volstaat het infoblad niet meer? Zal deze nieuwsbrief ook periodiek verdeeld worden?

Ik heb de indruk dat een aantal plannen precies de bedoeling hebben om realisaties onder het Socialistisch bestuur, nochtans met steun van CD&V en/of Open Vld, 'uit te wissen'. Alles moet weg wat ook maar herinnert aan sp.a. Dat zal de CD&V-Open Vld-meerderheid nochtans niet lukken: daarom hebben we als sp.a teveel (mee) gerealiseerd!
Typerend in dit verband is de openingszin in het voorwoord van het informatieblad van mei 2015 en ik citeer '50 jaar nadat onze stad een omvangrijke vernieuwing doorvoerde'. Overduidelijk!". 

Zie onder andere Grote werken in Sint-Truiden? van 29-04-2015 op deze website.