50 jaar Grieks-orthodoxe kerkgemeenschap Agios Dimitrios

De Grieks-orthodoxe kerkgemeenschap Agios Dimitros viert dit jaar haar 50-jarig bestaan.
Naar aanleiding daarvan is een tentoonstelling samengesteld met foto's, werkstukken van de schoolgaande jeugd en authentieke memorabilia, die het Grieks-orthodoxe erfgoed typeren.

 

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was samen met onder andere de Nederlands Limburgse gouverneur Theo Bovens en de Belgisch Limburgse gouverneur Herman Reynders aanwezig op de officiële opening van de tentoonstelling en het feestweekend op vrijdag 24 oktober 2014 in het Grieks cultureel centrum in Maasmechelen (Valkenierstraat 21).

"De Grieken zijn goed geïntegreerd in de Limburgse samenleving en hebben toch hun eigen cultuur behouden. Zo moet het.", aldus Ludwig Vandenhove.

Op de tentoonstelling waren ook werken aanwezig van leerlingen van Middenschool 1 en het Koninklijk Atheneum (KA) in Sint-Truiden (onder leiding van mevrouw Maia Kurashvili), waar Ludwig Vandenhove voorzitter is van de Vriendenkring.

Op vrijdag 31 oktober 2014 besteedt TV Limburg (TVL) een uitzending van TV Publiek aan de feestviering.
Deze kan u die namiddag rechtstreeks bekijken of is nadien nog te bekijken via http://www.tvl.be/nl/programmas/tv-publiek.

 

Zie ook Echt iets doen aan het moslimextremisme! van 04-10-2014, Bezoek aan de Sikh-tempel van 12-04-2014 en Op bezoek in de moskee van 28-01-2014 op deze website.