11e editie Trudo Cup groot succes!

Tijdens het Pinksterweekend van zaterdag 11 en zondag 12 juni 2011 heeft de Koninklijke Voetbalclub (KVK) Zepperen voor de 11e maal de Trudo Cup georganiseerd.

 

 

“Ik heb het al dikwijls gezegd en geschreven, maar het blijft mij als politicus een groot plezier doen als ik zie dat initiatieven, waar ik mee aan de basis van gelegen heb, blijven bestaan.
Het staat in schril contrast met de aankondigingspolitiek, die tegenwoordig in is, ook op lokaal niveau.
Ik blijf geloven in het gezond verstand van de burger, die uiteindelijk politici bij verkiezingen zal belonen, die concrete zaken gerealiseerd hebben.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

“Alles is begonnen toen ik in 1995 pas burgemeester geworden was en ik bezoek kreeg van mijn inmiddels overleden goede vriend Willy Closset, die mij in contact bracht met ex-voetballer Peter Ressel van ‘Euro-Sportring’.”

“Ik vind dit gewoon schitterend als je zoveel kinderen en jongeren van diverse nationaliteiten ziet voetballen: dit is nog echte sport. Bovendien legt het voor mij nog maar eens de grote contradictie bloot tussen het voetbal in eerste klasse dat ‘puur commerce’ is geworden en de plaatselijke en regionale clubs, waar elke dag talrijke vrijwilligers moeten paraat staan om activiteiten te organiseren, die voldoende geld genereren om deze verenigingen leefbaar te houden.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

Het onlangs afgesloten televisiecontract voor het Belgisch voetbal is daar nog maar een mooi voorbeeld van: financieel goed voor de clubs en de maatschappijen Belgacom en Telenet, slecht voor gemiddelde voetballiefhebber, die weer meer zal moeten betalen om voetbal op televisie te kunnen zien.
Vanuit sociaal standpunt vind ik dit een schandalige beslissing: de modale burger wordt op die manier weer meer van ‘haar/zijn sport’ afgesneden!
Hebben de Belgische bonds- en clubleiders nu nog niet door dat geld niet alles is opdat het Belgisch voetbal opnieuw internationaal zou kunnen meeraaien?
Blijkbaar niet en inmiddels blijft een consequent jeugdbeleid maar uit: veel forse verklaringen, maar weinig in de praktijk.”, besluit burgemeester Ludwig Vandenhove.
Zie onder andere de tekst ‘13e editie J-Day groot succes ... ondanks!’ van 21 maart 2009 op deze website.

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u het integrale voorwoord van schepen
Bert Breesch en Ludwig Vandenhove voor de puike brochure, die KVK naar aanleiding van deze 11e editie van de Trudo Cup heeft gepubliceerd.

 

 

Beste sportvrienden

 

 

Sinds ons aantreden op 1 januari 1995 heeft het stadsbestuur van Sint-Truiden sport in het algemeen en sport voor specifieke doelgroepen in het bijzonder tot één van haar topprioriteiten in het sportbeleid gemaakt.
De ‘Trudo Cup’ met deelname van heel wat jeugdvoetbalploegen, zelfs uit diverse landen, past hier perfect in.

 

 

Het is eveneens een mooi voorbeeld waarbij het stadsbestuur op een bepaald ogenblik een initiatief kan nemen dat nadien overgenomen wordt door verenigingen.
De ‘Trudo Cup’, vroeger onder de naam ‘Canary Cup’, is in 1995 voor de eerste keer georganiseerd door de stad Sint-Truiden in samenwerking met de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) en de Euro-Sportring en is nadien overgenomen door de Koninklijke Voetbalclub (KVK) Zepperen.
Inmiddels is KVK Zepperen met deze ‘Trudo Cup’ trouwens reeds aan zijn 11de editie toe.
Dit internationaal jeugdtornooi is een mooi voorbeeld van een positieve samenwerking tussen de desbetreffende club KVK Zepperen, de internationale organisatie Euro-Sportring en het stadsbestuur van Sint-Truiden.
Het deelnemersveld van deze 11de editie van de ‘Trudo Cup’ is opnieuw indrukwekkend. Maar liefst 40 verschillende ploegen, waarvan 35 buitenlandse ploegen, strijden voor de hoogste eer.
Alle leeftijdscategoriën, van pré-miniemen tot juniores, zijn op dit tornooi vertegenwoordigd.
Vooral teams uit Duitsland en Nederland zijn goed vertegenwoordigd.
Op die manier gaat het niet alleen over een sportief evenement, maar geraakt de stad ook ver buiten de grenzen bekend.
Omwille van de aanleg van het kunstgrasveld zal dit jaar het tornooi niet op één locatie kunnen afgewerkt worden.
Een aantal wedstrijden vinden plaats op de terreinen van de Koninklijke Waterkant Sporting Alken (KWS) Alken.
KVK Zepperen is moeten uitwijken buiten Sint-Truiden voor dit bijkomend veld, omdat de andere clubs van Sint-Truiden hun terreinen voor het nieuwe seizoen reeds hebben ingezaaid.

 

 

Wij wensen de organisatoren van harte te feliciteren met hun inzet en we twijfelen er dan ook niet aan dat deze prestigieuze ‘Trudo Cup’ opnieuw zal uitgroeien tot een groot succes. Bovendien wensen wij VKV Zepperen proficiat met hun promotie naar 1ste provinciale Limburg.
Zij hebben er lang genoeg op gehoopt en voor gestreden!

 

 

Tot slot wensen wij alle deelnemers een sportief en succesvol verloop van dit tornooi toe.

 

 

Bert Breesch
schepen van sport                                                   

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Burgemeester Ludwig Vandenhove schenkt matchbal wedstrijd Brustem VV tegen KVK Beringen’ van 20 april 2011 op deze website.