‘De koers is van ons’

De laatste zondag van februari - dit jaar zondag 26 februari 2023 - betekent al jaren de eerste koersen in Sint-Truiden in de deelgemeente Brustem, de Omloop van Haspengouw.

En zoals elk jaar waren we er weer met een VOORUIT-delegatie onder leiding van VOORUIT-collega gemeenteraadslid Maurice Hollebeke en mijzelf.
Vermits wij ongeveer op elke wielerwedstrijd in Sint-Truiden aanwezig zijn is ‘de koers is van ons’, lees van VOORUIT.

 

Triest dat de omloop niet gekuist was, zoals dat al jaren de gewoonte is in Sint-Truiden.
In het schema van de stadswerkhuizen is al jaren opgenomen dat de dag voor of de dag zelf van een wielerwedstrijd een borstelmachine langs het parcours rijdt. Dit keer echter niet.
De omloop was enkele dagen ervoor gekuist, maar blijkbaar was er vergeten dat het ‘s zaterdags nog de Rally van Haspengouw op gedeelten van de omloop was.
Het is duidelijk: niets werkt nog in Sint-Truiden! En dan moeten de vrijwilligers, die tegenwoordig al zoveel moeite moeten doen om nog wielerwedstrijden te organiseren (sponsoring, seingevers, omleidingen, etc.), dat ook nog zelf doen.

Bij de nieuwelingen won Yasu Vervoort, bij de elite zonder contact Rutger Wouters. (1)

Andermaal een dikke proficiat voor de organisatoren en de talrijke vrijwilligers van de Koninklijke Sport en Steun Sportvrienden Brustem.”