Opnieuw lokale koersen

Op zondag 25 juli 2021 was het eindelijk zover: opnieuw lokale koers met Brussel-Zepperen (Sint-Truiden) en een aantal randwedstrijden.

“Covid-19 heeft ook als gevolg gehad dat de lokale wielerwedstrijden en koersen voor niet-professionelen gedurende bijna twee seizoenen niet zijn kunnen doorgaan”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Wij trachten met een aantal VOORUIT-verkozenen altijd alle koersen op het grondgebied van de stad Sint-Truiden aan te doen, nu kon dit echter niet.

Maar op zondag 25 juli 2021 was het zover met Brussel-Zepperen. En we waren er weer: onder andere de collega’s VOORUIT-gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti, Maurice Hollebeke en ikzelf.

 

Het blijft plezant zo tussen de mensen zijn, hoewel het na al die jaren stilaan begint te wegen. Maar de bevolking verwacht dat nu éénmaal, vindt dat normaal na al die jaren en dan doe je het toch maar weer.
Eens daar geen probleem, om thuis echter weer te vertrekken, is soms moeilijker.

Ik denk dat ik nu al meer dan 30 jaar naar de aankomst van Brussel-Zepperen ga kijken, maar het verschil met de beginperiode is treffend.
Er werd dagen in het dorp over gesproken, iedereen in het dorp was ermee begaan, nu is er veel minder volk, zeker uit het eigen dorp en de eigen omgeving, de aankomst is verlegd wegens geen cafés meer, toen nog een echte kermissfeer, ook al was het geen kermis en voor zover, die er nu nog is zelfs als het echt kermis is, etc.

De tijden veranderen. En wat de lokale politiek ook allemaal probeert om de dorpssfeer van vroeger terug te krijgen via initiatieven en/of subsidies, echt lukken, doet dat toch niet.”

  • Zie onder andere ook ‘Brussel-Zepperen’ van maandag 9 maart 2015 op deze website.      
     
  • Foto’s: Eigen foto’s en Eddy El Herbouti.