‘Bestuurlijke en gerechtelijke overheid...natuurlijk(e) partners!’

Op vrijdag 18 juni 2010 vond in het cultuurcentrum ‘Het Loo’ in Tessenderlo een ontmoetingsdag plaats rond het hoger aangehaalde thema, georganiseerd door het Hof van Beroep Antwerpen - Limburg en de provinciebesturen van Antwerpen en Limburg.


Burgemeester Ludwig Vandenhove was één van de deelnemers aan het panelgesprek ‘Burgemeesters Vragen’, waarin telkens bepaalde stellingen werden voorgelegd waarop moest gereageerd worden.

“Wat mij betreft zijn justitie en (bestuurlijke) politie natuurlijke partners in de aanpak van allerlei vormen van criminaliteit, kleine en grote.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Dit soort initiatieven draagt daar, naast de zonale veiligheidsraad, de provinciale veiligheidsraad en het arrondissementeel overleg zeker toe bij, maar voor mij mag het gerust ‘nog iets meer zijn’.
Zich inleven in elkaars werkomstandigheden en -situatie moet de doelstelling zijn.
Voor mij moet dit zelfs al beginnen bij de opleiding.
Zie onder andere de tekst Studiedagenreeks ‘Maatschappelijke Veiligheid’ is een feit! Van 9 november 2009 op deze website.
Ik heb dit al vaak gezegd op studiedagen en/of geschreven in publicaties.

Justitie en politie moeten er samen voor zorgen dat de burger zich veilig voelt in onze maatschappij en diezelfde burger de nodige rechtszekerheid biedt.”

Hierover is een item gebracht door TVLimburg op 18 juni 2010 en is een artikel verschenen in het Belang van Limburg van 19 en 20 juni 2010.