Welkom

Wij respecteren Audit Vlaanderen

“Audit Vlaanderen heeft de laatste jaren vier rapporten, zogeheten forensische audits, over het stadsbestuur van Sint-Truiden gepubliceerd. En als VOORUIT nemen wij die audits ernstig”, zegt Ludwig Vandenhove.
 

Dansnamiddag in volkshuis Curieus

De volgende dansnamiddag in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden gaat door op zondag 18 augustus 2024.

Iedereen is van harte welkom.
Toegang gratis”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

Sikhs in het verzet

“Zondag 21 juli 2024: nationale feestdag van België”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Zowel gedurende de Eerste (WOI), als gedurende de Tweede Wereldoorlog (WOII) hebben heel wat Belgen hun leven gelaten opdat ons land onafhankelijk zou kunnen blijven. Maar ook heel wat andere nationaliteiten, waaronder Sikhs en dat laatste is (te weinig) geweten.

Tags:

Jaloers op geveltuinen in Nederland

“Nederland is voor mij nooit het gidsland geweest, zoals voor vele Vlamingen. Maar op hun geveltuinen in de centra van zelfs grotere steden ben ik een beetje jaloers”, zegt Ludwig Vandenhove. 

Politiek mag de banken niet gerust laten

“Burgers zijn steeds minder tevreden over hun bank, dat blijkt uit een enquête van Testaankoop(1)”, zegt Ludwig Vandenhove.
“De consumenten zelf moeten, samen met de politiek, druk blijven uitoefenen op de banken dat ze meer rekening moeten houden met hen.

De banken ‘spelen’ met het geld van de bevolking. Bovendien horen we regelmatig welke grote(re) winsten ze maken.

Tags:

Geen (verplichte) fusies van gemeenten

“Blijkbaar ligt op dit ogenblik, op voorstel van de N-VA, de verplichte fusie van gemeenten op tafel bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen(1)”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Een slecht idee.

Ik ben sowieso al tegen fusies van gemeenten, tenzij een democratische meerderheid van de bevolking er voor stemt via een referendum. Maar er zijn maar weinig colleges van burgemeester en schepenen, die zo een referendum aandurven.

Sociaal dienstbetoon

Mensen helpen, is één van de redenen waarom ik in de politiek gegaan ben.

Als u vragen hebt rond een bepaald thema of met betrekking tot bepaalde dossiers, aarzel dan niet om mij te contacteren.
U krijgt steeds een eerlijk antwoord.

Ludwig Vandenhove
Kommanderijstaat 3, 3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011/68 78 04 l GSM: 0475/44 68 72

Foto: Bob Van Mol, Vooruit