Zonnepanelen op landbouwgrond?

“Hebben landbouworganisaties vorige maanden niet betoogd voor het feit dat landbouwgrond bestemd moest blijven voor landbouwactiviteiten? Ja, toch”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Hoe inconsequent en hypocriet is het dan van het stadsbestuur van Sint-Truiden om recht van opstal te verlenen aan landbouwers, die grond pachten van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) Sint-Truiden om deze te gebruiken voor zonnepanelen?
Hoe inconsequent en hypocriet is het dan van de betrokken landbouwers om hun gronden te laten schieten voor het plaatsen van zonnepanelen door een firma, omdat het meer opbrengt dan de gronden te bewerken?

Weer maar eens “Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden”.

Tijdens dezelfde gemeenteraad werden uit het subsidiereglement ‘Kleine Landschapselementen’ (KLE’s) de meidoorn en de lijsterbes geschrapt op eenzijdig advies van het Proef Centrum Fruit (PCF). Maar er was geen enkel advies van een natuur- of milieuorganisatie.
Waar is het evenwicht tussen landbouw en omgeving en natuur in Sint-Truiden?

Je kan u in Vlaanderen -ook in Sint-Truiden- tegenwoordig beter een dikke tractor kopen en gaan betogen dan in de politiek te gaan als je impact wil hebben?”
___