Woonwagenbewoners verdienen degelijke huisvesting

“Woonwagenbewoners zijn een specifieke doelgroep in Vlaanderen. Dat moeten we respecteren, ook qua huisvesting”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ik heb woonwagenbewoners altijd gekoesterd. Dat is onder andere de reden waarom wij in Sint-Truiden kort na mijn aantreden als burgemeester in 1995 een nieuw woonwagenpark aangelegd hebben.
Charles Vanrijckel (toen SP, nu VOORUIT) was toen verantwoordelijk schepen.

Sint-Truiden had toen één van de modernste en meest aangepaste woonwagenaccommodaties in Vlaanderen. Maar ondertussen zijn we om en bij de 25 jaar later en zijn er heel wat zaken verouderd, ook al omdat er de laatste twee legislaturen zonder Socialisten in het beleid weinig aan onderhoud is gebeurd.
Onze gemeenteraadsleden Hilde Visser en Eddy El Herbouti zijn een bezoek gaan brengen en hebben er heel wat tekortkomingen vastgesteld.
U kan het vaststellen via onderstaande foto’s.

 
 

“Het woonwagenterrein is één van die stadseigendommen, die gedurende de laatste jaren sterk verwaarloosd zijn”, zeggen Hilde en Eddy.
“Wie onderhoudt nu haar/zijn eigendom niet? Wel, de stad Sint-Truiden.
Er zijn nog andere voorbeelden: de academiezaal, het cultureel centrum, bepaalde sportaccommodaties, de Academie Haspengouw (AH) Beeld. (1)
Sommige zaken op het woonwagenterrein moeten dringend aangepakt worden.
Wij zullen de cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid hierover ondervragen.”

Ook woonwagenbewoners verdienen een degelijke en menswaardige huisvesting.”
___