Willy Claes 85 jaar

“Op vrijdag 24 november 2023 wordt Willy Claes 85 jaar.
Met een aantal vrienden - Organisatiecomité Willy Claes, VOORUIT Limburg en VOORUIT Hasselt - willen we dat niet onopgemerkt laten voorbijgaan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Op vrijdag 8 december 2023 vanaf 19 uur 30 wordt er een groot feest georganiseerd in het cultureel centrum in Hasselt, Kunstlaan 5, toegang gratis.
Meer informatie volgt.
Wie wil inschrijven, stuur een mail naar ludwig.vandenhove@vlaamsparlement.be.

Momenteel loopt er een tentoonstelling van unieke foto’s van Willy Claes, die nooit eerder getoond zijn.
De meeste foto’s komen uit de private collectie van Willy. (1)

De officiële opening vond plaats op vrijdag 3 november 2023 onder grote publieke belangstelling.
Ik was speciaal naar Hasselt gespoord vanuit Oostende, ik was enkele dagen aan zee met Sonja. Maar uit respect voor Willy en omdat ik mee aan de grondslag lig van dit initiatief vond ik het mijn (Socialistische) plicht.

 

De inleiding werd verzorgd door professor doctor emeritus geschiedenis en ere-gouverneur van Oost Vlaanderen Herman Balthazar.
Nadien interviewde Karin Degreeve, ex-medewerkster Radio2 van de Vlaamse Radio en Televisie (VRT) Willy Claes zelf. Karin heeft trouwens meegewerkt aan het initiatief.

  

Ik zou vooral jonge mensen willen oproepen om de tentoonstelling te bezoeken. En dat geldt zeker voor jongeren, die in politiek geïnteresseerd zijn.
Zij kunnen aan de hand van deze foto’s vaststellen hoe Willy erin geslaagd is om van aan de basis op te klimmen tot de hoogste mandaten van de nationale en internationale politiek. Maar hebben jongeren, die interesse in de politiek hebben, nog voldoende geduld om zo hard te werken en door te zetten?

De tentoonstelling loopt nog tot en met zaterdag 18 november 2023.
Praktische informatie vindt u hieronder.

___