Weten we nu al alles?

“De wegen van de cd&v en de voormalige burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren scheiden”(1), zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Dat is een interne cd&v-beslissing waar ik mij niet wil mee moeien. 

Maar weten we nu al alles en in welke dossiers we te maken hebben met financiële malversaties?
Volgens mij niet.

Op maandagavond 15 april 2024 was het commissievergadering van de Sint-Truidense gemeenteraad over het meest recente schandaal: de lening en de betaalde facturen voor de kerkfabriek van Velm.
Bij de toelichting werd het duidelijk dat hier heel wat misgelopen is en dat hierin een rol werd gespeeld door Veerle Heeren en eventueel haar kabinetschef.(2) Het was dan ook niet verwonderlijk dat de cd&v even later bekendmaakte dat Veerle Heeren niet meer langer deel uitmaakte van de cd&v-fractie.

Zal het hiermee ophouden of vallen er nog lijken uit de kast?
Heeft de financieel directeur zelf gehandeld en/of met medeweten van Veerle Heeren?
Zijn er nog andere cd&v-verkozenen en/of ambtenaren of kabinetsmedewerkers op de hoogte?
Is hier sprake van een systeem? De constructies van de illegale lening aan voormalig burgemeester Jef Cleeren en het dossier van de kerkfabriek van Velm vertonen alleszins heel wat gelijkenissen. En zijn er nog van deze dossiers?
Wat gaat er nog boven water komen?
Kortom, er is nu een volgende stap gezet met de démarche tegen Veerle Heeren, maar de bevolking en de gemeenteraad hebben recht op de volledige waarheid.

Ik reken erop dat het parket grondig werk zal leveren en dat de onderste steen boven komt. 

Is de cd&v nog geloofwaardig om Sint-Truiden (verder) te besturen?” 
___