Weer niks!

Op woensdag 21 april 2021 is de VOORUIT-resolutie rond het Mercado Común del Sur (Mercosur)-handelsakkoord (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay) met de Europese Unie (EU) nog maar eens weggestemd.

“Wij hebben deze resolutie van VOORUIT-collega’s Annick Lambrecht, Bruno Tobback en mijzelf opnieuw in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement van woensdag 21 april 2021 gebracht”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Waarom? Omdat CD&V-voorzitter Daniël Coens na het afkeuren ervan in de Commissie Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme zei ‘verveeld te zitten met dat signaal’.
Wij wilden de CD&V de kans geven ‘hun fout recht te zetten’. Maar in de echte tsjevenstijl van de CD&V hebben ze, ondanks de verklaringen van hun voorzitter, opnieuw tegengestemd.
Hoe inconsequent!

Dit handelsakkoord is economisch nadelig voor de Europese en Vlaamse landbouwsector. Bovendien is er geen enkele garantie over de naleving van een aantal voorwaarden qua arbeidsomstandigheden, qua milieu en qua klimaat.”

  • Zie onder andere ook ‘Tjeverij’ van zondag 28 maart 2021 op deze website.
     
  • Foto: Shutterstock.com.