Wat met verdoken subsidies voor de Boerenbond (BB)?

“Het gaat onder andere over de vzw Vlaams Infocentrum land- en tuinbouw (VILT)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Er zijn een aantal organisaties, die ‘officieel’ niets met de Boerenbond (BB) te maken hebben, maar als je het, in het beste geval inhoudelijk, bekijkt, komen de standpunten ‘verdacht’ overeen.
Laten we het gerust ‘satellieten’ van de BB noemen. Je merkt dat eveneens aan personeelsleden, die transfereren van de BB naar een aantal van die instanties.

Eén van die organisaties is de vzw VILT, die elke dag een - goede - nieuwsbrief uitsturen.
Andere en misschien meer belangrijke organisaties zijn de vzw Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

De BB en de nevenorganisaties krijgen heel wat geld rechtstreeks van de Vlaamse overheid. Maar het is ook belangrijk om te vermelden hoeveel instanties, die zij ‘bezetten’, geld krijgen.
Voor mij is de vzw VILT er daar één van. En favoritisme en/of politieke benoemingen zijn dan nooit veraf. Zij zullen wel altijd de beste zijn in de examens zeker.… .

Bijkomend punt: de cd&v heeft zogezegd niets te maken met de BB.
Wie gelooft dat nog?
Kijk naar de visie en het optreden rond de huidige stikstofcrisis.

Ik stelde een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v).”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en het antwoord van minister Jo Brouns.


___