Wat gaan we nog allemaal krijgen?

“Ik heb het over het sponsorcontract tussen Koninklijke Sint-Truiense Voetbal Vereniging (KSTVV) en de stad Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Neen, dat is geen taak voor de stad.
De stad Sint-Truiden-Truiden zou beter doen wat ze moet doen.

Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Truiden (cd&v-Open Vld-N-VA) heeft een sponsorcontract afgesloten met KSTVV.
450 000 euro voor 3 jaar in ruil voor het logo van de stad Sint-Truiden op de truitjes van KSTVV.

Als VOORUIT steunen wij deze overeenkomst niet.

Waarom?
-De financiële toestand van de stad Sint-Truiden is bijzonder slecht.
In feite kan de stad zich dat soort luxe-uitgaven niet veroorloven.
-Een overheid-lees in dit geval de stad Sint-Truiden- moet ‘sport in de breedte’ promoten, niet geld uitgeven aan één professionele club in het voetbal, waar geld belangrijker is (puur kapitalisme!) dan sport.
-Als er toch een beleidskeuze gemaakt wordt om meer geld in de sport te steken, moet dit gebeuren in de provinciale voetbalclubs, het basketbal, het handbal, de zwemsport, de atletiek, het jeugd wielrennen, etc…
Dat is de taak van een stad,  mensen en vooral jongeren aanzetten tot sporten.
-Volgens het afgesloten contract zou de inhoud zelfs niet bekend mogen gemaakt worden. Met andere woorden, de bevolking en zelfs wij als democratisch verkozen gemeenteraadsleden zouden de details niet mogen kennen.
-Het cd&v-Open Vld-N-VA college van burgemeester en schepenen is zelfs van oordeel dat zij dit zelf kunnen beslissen en dat ze de gemeenteraad gewoon buiten spel kunnen zetten.

Waar gaat dit eindigen? Bij het echte failliet van de stad Sint-Truiden?

Hieronder vindt u de perstekst van VOORUIT Sint-Truiden.