Wandelen met Senioren ACOD

Op zaterdag 9 april 2022 richtte de Algemene Centrale der Openbare Diensten (ACOD) Limburg -Vrije tijd/Senioren een bloesemwandeling in.
Locatie: aankomst en vertrek in Ulbeek (Wellen), De Bottelarij, Ulbeekstraat 21.
Meer info: www.debottelarij.be.

ACOD Limburg -Vrije tijd/Senioren organiseert gewoonlijk een wandeling in de bloesemperiode. En dan is natuurlijk in Zuid-Limburg/Haspengouw de meest logische locatie”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Als ik kan, ben ik erbij, zaterdag 9 april 2022 was dat niet anders.

  

Een wandeling van een zestal kilometer met wat historische uitleg en wat toelichting bij de fruitbomen en de bloesems, meer moet dat niet zijn.
Het eerste gedeelte van de wandeling was nat (‘maartse buien en aprilse grillen’).

Ondanks het late vriesweer, zagen de bloesems er nog tamelijk goed uit.
Dat is nog maar eens het bewijs dat de fruittelers ondertussen ‘hun stiel goed kennen’.
Wie actief is in een economische sector, die afhankelijk is van de natuur, moet rekening houden met de gevolgen van die natuur. Geen vroeg vriesweer is eerder uitzonderlijk voor de fruitsector, dus de echte ‘fruitboeren’ weten wat ze moeten doen.

Ik wandel in de bloesemperiode regelmatig met mijn echtgenote Sonja en/of alleen, maar in een groep is dat eens iets anders.

Mooi initiatief van ACOD -Limburg-Vrije tijd/Senioren onder impuls van voorzitter en goede kameraad Freddy Stox.

  

Misschien nog een suggestie: zoals ik voorstander ben van een nauwere samenwerking tussen de diverse takken van de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) - coöperatieve, mutualiteit, vakbond en partij - zou dat ook kunnen tussen de seniorenverenigingen, zeker als het om grotere initiatieven gaat.”