VOORUIT-programma: een pittig debat!

Op dinsdag 9 mei 2023 vond in volkshuis Curieus in Sint-Truiden, Breendonkstraat 46 de bespreking plaats van de documenten van VOORUIT voor het nationaal congres van zondag 4 juni 2023 in Plopsaland in De Panne.

“Het was een boeiende avond”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“De zaal zat goed vol en heel wat aanwezigen hebben het woord genomen.
Op bepaalde momenten was het zelfs een pittig debat. En zo moet dat ook zijn.
Bij VOORUIT krijgen leden en niet-leden uitgebreid de gelegenheid om hun gedacht te zeggen.

 

Alle teksten en resoluties, die nu reeds voorhanden zijn, werden toegelicht door VOORUIT-afdelingscoach Michaël Awouters.
Goed gedaan, Michaël!

Er zijn heel wat vragen en suggesties gedaan, die beantwoord werden door collega Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Wellen Els Robeyns, burgemeester van Herk-De-Stad Bert Moyaers en mijzelf.

Uit de reacties van de aanwezigen zullen een aantal amendementen gedistilleerd worden, die wij namens de aanwezige Haspengouwse VOORUIT-afdelingen gaan indienen als amendementen - tekstwijzigingen - op de voorliggende teksten.

Wij pleiten vanuit Haspengouw voor het behoud van de provincies in het algemeen en de provincie Limburg in het bijzonder. Daaromtrent is er dan ook unaniem een amendement goedgekeurd.

Heel wat onderwerpen zitten nog niet in de huidige voorstellen.
Zij zullen later aan bod komen, zodat we een goed, evenwichtig geheel hebben om naar de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 2024 te trekken.”