Vlaams Belang en Facebook: een natuurlijk huwelijk

“Ik ben niet verbaasd dat Vlaams Belang veel geld blijft investeren in facebook”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a). (1)

“Heel wat reacties op facebook getuigen van onverdraagzaamheid, liggen dichtbij racisme of zijn soms ronduit racistisch.

Facebook is voor het Vlaams Belang meer ‘een natuurlijke habitat’ dan voor om het even welke partij.

Ik merk dat op als ik de reacties bekijk op teksten van mij of als ik eens berichten bekijk.
Ik heb daar geen (wetenschappelijke) onderzoeken voor nodig.

Ik zet in principe, op foto’s van een aantal activiteiten of initiatieven na, die ik bijwoon, enkel teksten op mijn website, en sinds een tweetal jaren ook op Facebook, waarin ik duidelijke standpunten inneem. Daarvoor dienen, volgens mij, voor een politicus sociale media, als aanvulling op de traditionele media.
Onvoorstelbaar welke bagger er soms gespuwd wordt als reactie op bepaalde standpunten.

De basis van onze democratie is uitkomen voor standpunten en voor meningen en reageren als je er een andere visie op nahoudt. Maar dat moet gebeuren met respect en argumenten, niet zomaar en zeker niet met (persoonlijke) verwijten.
Op Facebook geldt dat blijkbaar niet. Ik ben (nog) een politicus, die duidelijke standpunten inneemt en laat mij niet leiden door de waan van de dag. Ja, in feite een atypisch politicus in de huidige tijden.”