Verkeersdrempels gaan even weg

“Sinds juli 2011 zijn er op de Metsterenweg verkeersremmende maatregelen uitgevoerd met de aanleg van 2 rijbaankussens met paaltjes en 2 wegversmallingen met paaltjes.

Deze snelheidsvertragende elementen worden nu enkele dagen weggenomen (van dinsdag 6 maart 2012 tot dinsdag 13 maart 2012) om toe te laten dat de jaarlijkse wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Runkelen van Wielerclub de Heidebloem Runkelen op zondag 11 maart 2012 kan doorgaan.”, zeggen schepen van het stadswerkhuis
Filip Moers en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Deze verkeersremmende maatregelen zijn er gekomen op vraag van de lokale bevolking van Duras, Gorsem, Runkelen en Metsteren na een hoorzitting op 22 september 2010 om het sluikverkeer zoveel mogelijk te beletten en de snelheid te verminderen.
Precies om toe te laten dat de jaarlijkse wielerwedstrijd, die belangrijk is voor de deelgemeente Runkelen, zou kunnen blijven doorgaan, is er geopteerd voor verplaatsbare elementen.
Zie de tekst ‘60-jarig bestaan van de Aalsterse Wielerclub’ van 25 november 2006 op deze website.

 

 

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zal in deze periode extra patrouilles en snelheidscontroles organiseren, ook al omdat het verkeer er nu drukker is als gevolg van de verzakking op de Diestersteenweg.

 

 

 

 

 

Wij rekenen op het begrip van alle inwoners in deze omgeving. Immers, een jaarlijkse wielerkoers is ook belangrijk voor het sociaal leven in een dorp.”, aldus
Filip Moers en
Ludwig Vandenhove.

“Zo verzoenen we de wielersport met actieve buurtcomités (in die buurt zijn er 5 buurtcomités: Grussmitties, Kelsbeek, Metsterenweg, Runkelen en Terbeek).”

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Situatie Diestersteenweg: we doen wat we kunnen!’ van 29 januari 2012 op deze website.

Hierover is op donderdag 8 maart 2012 een artikel verschenen in Het Belang van Limburg en op donderdag 9 maart 2012 in Het Laatste Nieuws.