Strijd tegen de banken: VOORUIT doet voort

Parti Socialiste (PS) en VOORUIT zetten de strijd verder tegen de banken voor wat betreft de dienstverlening (de universele bankdienst) en een minimale verspreiding van geldautomaten”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het wetsvoorstel dat wij als Socialisten ingediend hebben in de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft nu een gunstig advies gekregen van de Europese Centrale Bank (ECB): een belangrijke stap.

De federale regering heeft hieromtrent een charter afgesloten met de banksector. Maar wie vertrouwt ‘die mensen’ nog? Dat is nog maar eens gebleken naar aanleiding van hun reacties
op het succes van de recente staatsbon.

Vandaar dat PS en VOORUIT deze principes van universele dienstverlening en een minimum aantal bankautomaten wettelijk willen verankeren.
Wij willen als Socialisten dat “elke cliënt toegang moet hebben tot zijn geld wanneer zij/hij dat wil en moet kunnen kiezen hoe zij/hij betaalt” (1), contant of elektronisch.

Wordt vervolgd, het zal een lange en moeilijke strijd blijven, maar wij doen door als VOORUIT, samen met de PS.
Ik ben er zeker van dat de burgers, de klanten van diezelfde banken, ons steunen.

En natuurlijk moeten we blijven ijveren dat de spaarrente naar omhoog gaat in functie van de evolutie van de basisrente, die de ECB betaalt aan de banken. (2)

___

 

Tags: