Slachtoffers van woninginbraken gebukt onder de psychische gevolgen

Onder deze titel verscheen een artikel in Handboek Politiediensten (Uitgeverij Kluwer, aflevering 99, 441, september 2011) van de hand van Lore Mergaerts, studente criminologie aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), van hoofdcommissaris - korpschef van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Philip Pirard en van burgemeester Ludwig Vandenhove, tevens voorzitter van het politiecollege en de politieraad.

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Het is een samenvatting van het onderzoek dat door Lore Mergaerts dit voorjaar binnen de lokale politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken werd uitgevoerd.
Alle inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken, die in 2010 slachtoffer geworden zijn van een woninginbraak, werden bevraagd om de impact hiervan in kaart te kunnen brengen.
Woninginbraken hebben, naast financiële en/of materiële gevolgen, (vooral) psychische consequenties.

 

 

 

 

Meer informatie in verband met deze bijdrage in ‘Handboek Politiediensten’ vindt u op de website www.kluwer.be.

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken bevraagt de slachtoffers van inbraken!’ van 15 maart 2011 en ‘Slachtoffers gaan gebukt onder psychische gevolgen’ van 8 augustus 2011 op deze website.