Sint-Truiden gaat verder met de uitbouw van de petanquesport!

De stad Sint-Truiden heeft beslist om de schuilhuisjes aan de petanqueterreinen van enkele deelgemeenten te voorzien van verlichting met aanwezigheidsdetectie (sensor).

“U merkt het.
Zelfs op dit vlak denken we aan besparing van energieverbruik en aan duurzaam beleid”, zeggen schepen van Sport
Johnny Vangrieken en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

“Op die manier zal bij het betreden van de schuilhuisjes de verlichting aangaan en zal ze nog een beperkte tijd na het verlaten van de schuilhuisjes blijven branden.
De aanpassing zal gebeuren op de petanquelocaties in Aalst, Brustem, Engelmanshoven, Kerkom, Ordingen en Velm.”

 

 

 

 

 

Hiermee zet de stad Sint-Truiden zijn actief beleid naar de petanquesport verder. Bovendien is petanque belangrijk voor de buurt en het sociaal leven.

 

 

Op dit ogenblik heeft de stad Sint-Truiden 12 petanqueclubs en om en bij de 103 niet-overdekte petanqueterreinen, 10 overdekte terreinen in het voormalig Belgacomgebouw - uniek in Limburg - en 4 overdekte terreinen op het domein Terbiest.

 

 

Zie onder andere ook de cartoon ‘Het grootste petanquetornooi op de tweede grootste markt van België!?’ en de teksten ‘Verlichting petanquevelden Sint-Truiden wordt verder uitgebreid’ en ‘Overdekking schietstand boogschutters en petanquevelden op het domein Terbiest in Sint-Truiden’! op deze website.