Sint-Truiden gaat Europees!

Op zaterdag 4 oktober 2008 nodigt de stad Sint-Truiden, op initiatief van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, alle burgers die afkomstig zijn van één van de landen van de Europese Unie en die in Sint-Truiden wonen uit voor een gezellig ontmoetingsmoment.
Het gaat over een 600-tal burgers, zo’n 250 gezinnen. 

 

“Door mensen samen te brengen over cultuurgrenzen heen, wordt het concept ‘OPEN’ wereld en ‘OPEN’ Europa in de praktijk waargemaakt.”, aldus Ludwig Vandenhove.

De stad organiseert een paar keer per jaar de onthaaldag voor nieuwe inwoners.
“Maar dit aanbod is anders”, meent de
Ludwig Vandenhove. “Hiermee willen we de Europese burgers de kans geven elkaar beter te leren kennen.

Er worden verschillende rondleidingen in de stad aangeboden waarbij de deelnemers Sint-Truiden kunnen ontdekken.

De Europese Unie (EU) is iets wat voor de meeste burgers nog ver van hun bed ligt. Nochtans heeft de EU elke dag meer en meer invloed op ons dagelijks leven zonder dat we het beseffen.
Heel wat maatregelen, waarvoor de bevolking de Belgische en Vlaamse politici verantwoordelijk stelt, zijn beslissingen van de EU, zelfs de afmetingen van onze brievenbus worden tegenwoordig door Europa opgelegd.

U merkt het: u bent als burger misschien niet in Europa geïnteresseerd, Europa bemoeit zich wel elke dag meer en meer met uw leven!

“De overheid in het algemeen en de stad Sint-Truiden in het bijzonder moeten er dan ook alles aan doen om de EU meer bekend te maken bij de burger.
Dit initiatief kadert hierin, maar er zullen er zeker nog heel wat volgen, ook en vooral in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2009 toe.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove.

Zie ook de tekst 'Sint-Truidense inwoners uit Europese Unie (EU)-landen komen samen' op deze website.