Rouwregister voor slachtoffers busongeval uit Heverlee en Lommel
Woensdag 14 maart 2012 betekent een zwarte dag voor België en Vlaanderen.
In Zwitserland zijn 28 mensen om het leven gekomen bij een zwaar busongeval.
Het gaat om 22 kinderen van ongeveer 12 jaar en 6 volwassenen uit basisschool 't Stekske uit Lommel en Sint-Lambertus uit Heverlee (Leuven).
Een gewond meisje dat na het ongeval naar Bern is overgebracht voor verzorging, verblijft er nog steeds. De 3 kinderen, die zwaargewond zijn en verzorgd worden in het ziekenhuis van Lausanne, zijn nog steeds in kritieke toestand.
Uiteraard leeft het stadsbestuur en heel de bevolking van Sint-Truiden mee met het leed dat de familieleden en vrienden van de slachtoffers treft.
Het stadsbestuur heeft een rouwregister geopend voor zowel de slachtoffers uit Lommel, als uit Heverlee in de inkomhal van het administratief centrum, Kazernestraat 13. Zo krijgen de inwoners de kans om hun medeleven uit te drukken voor de nabestaanden van de slachtoffers.
Een steunbetuiging kan tot en met zaterdag 24 maart 2012 tijdens de openingsuren van het administratief centrum: van dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 11.30 uur, dinsdagnamiddag van 13.00 uur tot 18.45 uur en woensdagnamiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur.
De rouwregisters worden nadien bezorgd aan de stadsbesturen van Leuven en Lommel.
Burgemeester
Ook de vlaggen aan het stadhuis op de Grote Markt, aan het administratief centrum, Kazernestraat 13, aan het politiehuis, Sluisberg 1 en aan alle andere stadsgebouwen hangen halfstok om de solidariteit met de slachtoffers uit te drukken.
“Al deze steunbetuigingen zijn hopelijk een (magere en tijdelijke) troost voor de betrokken families, want uiteindelijk moeten ze het zware verdriet alleen verwerken.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Onze (media)maatschappij is spijtig genoeg zo vluchtig geworden dat er binnen enkele weken nog nauwelijks over dit drama gepraat zal worden.
De nieuwsoverzichten bij het einde van het jaar zullen ons weer even met de neus op de feiten drukken.”
Tijdens mijn talrijke nieuwjaarsspeechen besluit ik meestal met: ‘Voor onze regio en onze geliefde stad Sint-Truiden hoop ik dat we gespaard mogen blijven van ‘grote ongelukken’. Deze woorden hebben dit jaar echter niet lang standgehouden.”
Op deze nationale dag van rouw hebben alle stads- en politiepersoneel één minuut stilte gehouden om 11.00 uur.