Rekenhof doet onderzoek naar financiële stromen in woonzorgcentra

“Een goede zaak”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Het kan niet zijn dat private groepen eerder bekommerd zijn om hun winsten dan om de bejaarden.

Als VOORUIT hebben we samen met het voltallige Vlaams parlement tijdens de plenaire vergadering een motie goedgekeurd om een onderzoek te vragen aan het Rekenhof naar de financiering van en de financiële stromen binnen alle Vlaamse woonzorgcentra en groepen van Vlaamse woonzorgcentra.

Er was eerst een motie ingediend door de meerderheidspartijen N-VA, cd&v en Open Vld.
Politiek niet echt correct, want vorige week was de spoedbehandeling van een VOORUIT-resolutie rond deze problematiek nog weggestemd door diezelfde meerderheid. En nu dienden ze een motie in, die precies gebaseerd was op de VOORUIT-tekst en op de resultaten van een doorlichting door de VOORUIT-studiedienst.     
Wij hebben als VOORUIT dan amendementen ingediend op deze motie en het voltallige Vlaamse parlement is daarmee akkoord gegaan.

Puik werk van de VOORUIT-studiedienst en VOORUIT-collega Hannes Anaf.
Een overwinning voor ons als Socialisten!

Op basis van de resultaten van deze doorlichting moeten de Vlaamse regering en het Vlaams parlement de nodige maatregelen nemen.

Hieronder vindt u de amendementen op de oorspronkelijke motie, zoals ingediend door een aantal VOORUIT-parlementsleden, waaronder ikzelf.”

Hieronder vindt u definitieve motie 'tot instelling van een onderzoek door het Rekenhof naar de financiering van en de financiële stromen binnen alle Vlaamse woonzorgcentra en groepen van Vlaamse woonzorgcentra'.