Proficiat Marie!

Professor doctor Marie Decock (publiekrecht) heeft de PhD Cup gewonnen met haar doctoraatsonderzoek over de wetgeving voor intercommunales.
Zij heeft een twintigtal aanbevelingen ter verbetering gedaan om conflicten of schandalen te voorkomen. (1) 

Marie heeft in juni van dit jaar een dag met mij ‘meegelopen’ in het Vlaams parlement in het kader van ‘Science Meets Parliament’, een programma van ‘De Jonge Academie’”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Dus ik ben ook een beetje fier.

De PhD Cup wil “doctors aansporen om hun onderzoek met de wijde wereld te delen” of wetenschappelijk onderzoek in eenvoudige taal. (2)(3) 

Ik heb Marie per mail proficiat gewenst en haar gezegd dat er nog heel wat wetenschappelijk en politiek werk is qua samenwerking en mogelijke samenwerkingsvormen tussen gemeenten.
Ik citeer: “Nog dit: er is nog veel werk aan de winkel om juridisch, maar ook organisatorisch en op andere vlakken een betere samenwerking tussen gemeenten mogelijk te maken. Maar blijkbaar is dat geen prioriteit in de Vlaamse politiek. Nochtans is dat meer dan ooit aan de orde, gezien de kritiek, die er komt bij lokale bevolking op fusies. Bovendien is het mijn overtuiging dat we er alles moeten aan doen om de geloofwaardigheid van de politiek terug te winnen en beleid dichtbij de burger is daar voor mij een belangrijk element in. Dus minder of geen fusies, wel meer samenwerkingen tussen gemeentebesturen. Of bestuur dichtbij de burger koppelen aan een betere en efficiënte dienstverlening. Misschien kan je collega’s in andere disciplines overtuigen om daar eveneens rond te werken."

Marie Decock is de eerste winnaar van de Universiteit Hasselt (UHasselt)."
___