Procedure ongeschiktverklaring/onbewoonbaarverklaring pastorij Melveren opgestart

Enkele weken geleden heeft eerwaarde heer Herman Gilissen, pastoor in de federatie Sint-Trudo, via de media de slechte en ongezonde toestand van de pastorij in Melveren, Sint-Godfriedstraat 12 aangekaart.

“Zonder een standpunt in te nemen over de positie van de kerkfabriek van Melveren, die eigenaar is van het gebouw, kan ik moeilijk anders dan een procedure voor ongeschiktverklaring/onbewoonbaarverklaring opstarten.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Vermits ik op de hoogte ben van de toestand en van het dossier, moet ik mijn verantwoordelijkheid opnemen.
In het geval van privé-eigenaars moet ik hetzelfde doen. Ik kan dan nu ook, nu de eigenaar een openbaar bestuur is, in dit geval een kerkfabriek, zeker niet anders handelen.

 

Er werd door de eigen stadsdiensten een woonkwaliteitsonderzoek uitgevoerd in de pastorie en het dossier werd inmiddels doorverwezen naar de dienst Wonen Vlaanderen, Wonen Limburg in Hasselt. Zij zullen op hun beurt de pastorie toetsen aan een aantal regels en normen, die vastgelegd zijn in de Vlaamse wooncode.
Wij wachten nu het advies van Wonen Vlaanderen af en zullen zowel de eigenaar, als de huurder op de hoogte houden van de stand van zaken.”

Hierover is een artikel verschenen in De Standaard, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad van zaterdag 8 september 2012.