Preventiedienst werkt actief samen met de Anonieme Alcoholisten (AA)

De preventiedienst van Sint-Truiden heeft, onder impuls van burgemeester Ludwig Vandenhove, een samenwerkingsprotocol afgesloten qua preventie van alcoholverslaving met de AA-afdeling Sint-Truiden.

Burgemeester Ludwig Vandenhove : “Als preventiedienst, lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en stad Sint-Truiden doen wij heel wat preventieve activiteiten rond alcohol- en drugsverslaving en gaan we altijd maar op zoek naar originelere projecten om sensibiliserend op te treden.

 

Wat is er meer sensibiliserend dan een getuigenis van iemand, die verslaafd is geweest?
Na mijn bezoek aan een opendeuravond van de AA-afdeling Sint-Truiden, heb ik dan ook voorgesteld aan de preventiedienst en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken om met deze organisatie een structurele samenwerking op te zetten, waarbij zij bijvoorbeeld getuigenissen gaan afleggen in scholen, voor verenigingen, etc.

 

 

 

 

 

Ook kan op die manier de informatie-uitwisseling op het vlak van vooral de alcoholverslaving geoptimaliseerd worden.”.

 

 

Op donderdag 19 mei 2011 om 20.00 uur vindt er in de Beekstraat 12, zaal 1e verdieping in Sint-Truiden een infoavond plaats, waarbij AA, AL-Anon en Alateen voorgesteld worden.

 

 

AA is er voor mensen, die problemen hebben met het drinken van alcohol.
Al-Anon helpt familieleden en vrienden van mensen met een drankprobleem.
Alateen is er voor kinderen en jongeren, die lijden onder het drankprobleem van een ouder, familielid of een vriend(in).

 

 

Iedereen die van dichtbij of veraf, in zijn familie of vriendenkring, geconfronteerd wordt met één van deze fenomenen, is welkom.

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Politiekrant april is klaar!’ van 27 april 2011 op deze website.