Politieacademie met Fernand Koekelberg!

De politieacademie is een bijeenkomst die enkele malen per jaar plaatsvindt en waarop bekende sprekers uit de politionele en justitiële sfeer uitgenodigd worden. De hele bevolking van de politiezone kan er terecht met alle vragen over politie en justitie. Zo wordt de afstand tussen de bevolking en federale en lokale politie kleiner.


Fernand Koekelberg, de nieuwe commissaris-generaal van de federale politie, geeft op donderdag 14 juni om 19.00 uur in de Academiezaal zijn visie weer over de toekomst van het politielandschap in Vlaanderen.
De politieacademie kadert volledig in het beleid van OPEN communicatie dat de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zo hoog in het vaandel draagt. Een OPEN communicatie verhoogt het subjectieve veiligheidsgevoel en geeft de bevolking het gevoel dat de politie dicht bij de mensen staat.
De essentiële doelstelling van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is immers ervoor zorgen dat de burger zich goed voelt in haar of zijn leefsituatie. En om dat te kunnen bereiken is een OPEN communicatie naar de bevolking toe zeker zo belangrijk als meer blauw of straat.

Inschrijven voor de politieacademie kan per telefoon, fax of e-mail bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. (tel. 011-70 19 03, fax: 011-70 19 12, e-mail communicatie@poltrudo.be).