Ontslag financieel directeur Sint-Truiden: terecht!

“De in de schoot van de gemeenteraad van Sint-Truiden opgerichte tuchtcommissie heeft de financieel directeur van de stad Sint-Truiden ontslagen met terugwerkende kracht wegens het schenden van verschillende beroepsplichten.

Een meer dan terechte beslissing”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“De tuchtcommissie kwam er na de twee geheime leningen aan ereburgemeester Jef Cleeren voor een totaalbedrag van 65 000 euro. En er was het vernietigende rapport van Audit Vlaanderen waarin nog meer malversaties aan het licht kwamen op de financiële dienst. Zo was er onder andere het onrechtmatig gebruik van een betaalkaart van een niets vermoedend personeelslid van de stad. (1)

Samen met een aantal ‘strapatsen’ binnen de cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid, vooral door voormalig burgemeester Veerle Heeren (cd&v) en voormalig schepen Jelle Engelbosch (N-VA), hebben de handelingen van deze financieel directeur gezorgd voor het actuele slechte imago van de stad Sint-Truiden. Spijtig!

De tuchtcommissie heeft schitterend werk geleverd.
Een dikke proficiat.

De ex-financieel directeur is inmiddels al in beroep gegaan, wie had anders verwacht? Hopelijk zegeviert hier eveneens het gezond verstand. Als zulke hoge ambtenaar niet bestraft wordt, wie dan wel nog?

De vraag blijft: heeft de financieel directeur alleen gehandeld of waren er ook (cd&v)-politici bij betrokken?
Misschien en hopelijk krijgen we daar nog duidelijkheid over
.

De stad Sint-Truiden staat er financieel bijzonder slecht voor.
Tijdens het politiek debat van ‘Velm Spiegelt’ op dinsdag 29 augustus 2023 was het al prijs: de meerderheid probeert dat nu mee in de schoenen te schuiven van diezelfde financieel directeur. Neen, dat is de politieke verantwoordelijkheid van de (voormalige) burgemeesters en schepenen van Financiën
.”