Nieuwe bestemming voor pastorij in Zepperen!

De stad Sint-Truiden zet zijn beleid waarbij (vroegere) pastorijen een gemeenschaps-functie krijgen verder.
Nu is de beurt aan Zepperen.

Vermits eerwaarde heer pastoor André Frissaer officieel met pensioen is als pastoor van Zepperen moet er een nieuwe bestemming gezocht worden voor de pastorij. Immers, de parochie Zepperen gaat nu deel uitmaken van de Federatie Sint-Trudo samen met de parochies Sint-Truiden centrum, Gorsem, Kortenbos, Melveren, Runkelen, Schurhoven, Wilderen - Duras en er zal bijgevolg geen pastoor meer zijn, die specifiek verantwoordelijk is voor Zepperen.

 

Op initiatief van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, tevens bevoegd voor kerkfabrieken, is er samen met de kerkfabriek van Zepperen een voorstel uitgewerkt waarbij de pastorij van Zepperen een nieuwe bestemming krijgt.

 

 

 

 

 

Er zullen beperkte verbouwingswerken gebeuren, zodanig dat er ruimte is voor een (jong) gezin om erin te wonen, die dan ook pastoraal werk kunnen verrichten. Er zal tevens een vergaderlokaal voor de Zepperse verenigingen zijn en een archief en vergaderruimte voor de kerkfabriek.
De stad Sint-Truiden zal deze werken (nog) uitvoeren en vervolgens de pastorij voor een symbolische euro in erfpacht geven aan de kerkfabriek van Zepperen.
De kerkfabriek kan dan een gedeelte van het pand verder verhuren.

 

 

“Met deze beleidsaanpak wordt nog maar eens bewezen dat ook rond kerkfabrieken een beleid kan gevoerd worden.
Na Wilderen en Gorsem is dit de derde locatie in Sint-Truiden waar het stadsbestuur woongelegenheid creëert voor één en/of meerdere families in samenspraak met de plaatselijke kerkfabriek. Bovendien wordt hiermee het parochiaal en plaatselijk verenigingsleven ondersteund.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Ook de pastorij in Engelmanshoven doet al sedert 1999 dienst als vergaderruimte en ‘thuis’ voor heel wat verenigingen.”

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Samenkomst kerkraden Sint-Truiden’, ‘Kerkfabriek van Wilderen op de sociale woningmarkt!’ en ‘Sociaal beleid...het moeten niet altijd gro(o)t(s)e projecten zijn!’ op deze website.