Milieuvergunning All Gas NV in Hasselt geweigerd

Op voorstel van gedeputeerde van leefmilieu Ludwig Vandenhove heeft de deputatie op donderdag 13 augustus 2015 beslist geen milieuvergunning af te leveren aan All Gas NV in Hasselt.

Hieronder vindt u het persbericht.

Hasselt, 13 augustus 2015 – Op voorstel van gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove besliste de Limburgse deputatie vandaag negatief over een milieuvergunningsaanvraag van ALL GAS NV.  Zij hadden deze milieuvergunning aangevraagd voor het verder exploiteren en het veranderen door uitbreiding van een inrichting voor de opslag van gassen in de Walenstraat 57 in Hasselt.

De adviezen van de Provinciale Milieuvergunningscommissie (PMVC), het college van de burgemeester en schepenen van Hasselt en het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) Vergunningen waren allen unaniem ongunstig.

Tijdens het openbaar onderzoek werden 6 schriftelijke bezwaren en/of opmerkingen werden ingediend, in verband met onder andere ongerustheid omwille van incidenten in het verleden en verzoek tot inzicht in een veiligheidsstudie / vraag naar veiligheidsinformatieplan.

Globaal geldt dat de risico's voor de externe veiligheid, de hinder, de effecten op het leefmilieu, op de wateren, op de natuur en op de mens buiten de inrichting veroorzaakt door de gevraagde exploitatie mits naleving van de exploitatievoorwaarden niet tot een aanvaardbaar niveau kunnen worden beperkt.

Ludwig Vandenhove: “Zoals steeds hou ik op de eerste plaats rekening met eventuele bezwaren van de bevolking en het advies van het college van burgemeester en schepenen. Ik volg de stad Hasselt in haar negatief advies, alle overige adviezen waren eveneens unaniem ongunstig, en heb deze aanvraag door de deputatie laten afkeuren.”

Provincie weigert vergunning All Gas. Het Laatste Nieuws, 14-08-2015, p. 41.
Provincie weigert vergunning All Gas. www.hln.be, 14-08-2015.
Vanlangenaker en All Gas mogen vergunning op buik schrijven. www.madeinlimburg.be, 14-08-2015.
Hasselt: Milieuvergunning All Gas NV in Hasselt geweigerd. www.limburgnieuws.be, 14-08-2015.

Zie ook Rekening houden met gemeenten van 09-12-2013 en Milieuhandhaving gebeurt veel te weinig in Vlaanderen van 13-06-2013 op deze website.