Mijn laatste

“Dit worden echt mijn laatste nieuwjaarsrecepties in de Limburgse VOORUIT-afdelingen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Neen, ik ga niet sterven, maar eens houdt het op.

Vanaf volgend jaar zal ik er sommige nog doen, als ik echt zin heb of in buurtafdelingen. Maar ze nog allemaal proberen aan te doen in Limburg, zoals ik al jaren doe, neen.

Is het (al) mijn afscheidstournée? Neen, die komt bij de Vlaamse parlementsverkiezingen van zondag 9 juni 2024.
Dan wil ik nog eens alles geven om er mee voor te zorgen vanop de lijstduwersplaats dat VOORUIT in Limburg drie zetels zou binnenhalen. 

Hoeveel jaar zou ik nu in Limburg al de activiteiten in de sp, sp.a en/of VOORUIT-afdelingen proberen aan te doen? Om en bij de veertig jaar. En daar horen, sedert ze tot de traditie van de afdelingsinitiatieven horen, ook die Nieuwjaarsevenementen bij.

Begrijp mij niet verkeerd, ik doe het nog altijd graag. Vooral omdat het mij de kans biedt leden en militanten (terug) te zien, die ik enkel bij die gelegenheid of naar aanleiding van 1 Mei ontmoet. Maar het wordt ook zwaar, zeker in combinatie met andere nieuwjaarsrecepties, onder andere in Sint-Truiden en/of van andere organisaties.

Ik heb het altijd als mijn plicht en verantwoordelijkheid gezien als ik een bovenlokaal mandaat had/heb om zoveel mogelijk in de partijafdelingen aanwezig te zijn. En niet enkel in periodes van verkiezingen.
Ik probeer daarbij een voorbeeld zijn voor jongere kandidaten en mandatarissen.

Bovendien ben ik begonnen in de Socialistische Beweging toen het nog de gewoonte was dat afdelingen veel meer elkaars activiteiten bezochten.

Tussen de militanten, tussen de mensen zijn blijft belangrijk, niets gaat boven menselijke en persoonlijke contacten.
Daar kan geen enkel sociaal medium tegen op.

Ik weet dat collega-politici van de volgende generaties daar anders over denken en dat is hun volste recht. Maar ik raad hen altijd aan beide te doen, persoonlijke contacten en sociale media.
Natuurlijk vragen sociale media minder inspanningen, maar de persoonlijke contacten zijn (h)echter en duurzamer.

Maar nu ga ik mij de komende maanden nog zoveel mogelijk ‘amuseren’ tijdens de verschillende VOORUIT-nieuwjaarsrecepties.”
___

  • Zie onder andere ook ‘De laatste VOORUIT-nieuwjaarsrecepties’ van maandag 6 februari 2023 op deze website.  
     
  • Foto: collage op basis van foto’s genomen op de Vooruit- nieuwjaarsrecepties van Genk (Gert Stas), Leopolsburg (Palwinder Kaur), Sint-Truiden (Ann en Marijke Claes) en Wellen (Palwinder Kaur).