Met rally’s geen probleem, met snelheidsduivels wel!

“Het is een bekend standpunt van mij dat ik rally’s toelaat op het grondgebied van Sint-Truiden onder goed overeengekomen en strikte voorwaarden, waaraan de organisatoren en de rallyrijders zich te houden hebben”, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad van de zone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Ludwig Vandenhove.

“Iedereen moet haar/zijn sport kunnen beoefenen, ook de aanhangers en liefhebbers van de rallysport.”

 

“De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden leggen zeer strikte voorwaarden op voor wat het organiseren van rally’s betreft.
Na het dodelijk ongeval in de Condroz-rally op zaterdag 12 november 2011 en het ongeval in de Short Rally op zondag 20 november 2011 in Aalst (deelgemeente Sint-Truiden), zijn deze voorwaarden nog verstrengd.

 

 

 

 

 

De rallyrijders zijn in feite geen probleem vermits zij hun sport beoefenen op een afgesloten parcours, waarbij ze zich aan de afgesproken regels moeten houden.
Anders wordt er onverbiddelijk opgetreden en wordt(en) (een) volgende rally(‘s) niet meer toegestaan.

 

 

“Anders ligt het voor de toeschouwers, die vaak tussen de ene klassementsproef (KP) en de andere KP snelheidsovertredingen begaan.”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Zij voelen zich dan zelf rallypiloot
Dit is de reden waarom de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken hier steeds streng op controleert. Zo werden er naar aanleiding van de Rally van Haspengouw in totaal 2443 voertuigen gecontroleerd en werden 106 processen-verbaal (pv’s) opgesteld (4,3% in overtreding).
Ook de lokale politie LAN (Landen-Linter-Zoutleeuw) heeft snelheidscontroles gehouden (840 gecontroleerd, 37 in overtreding).”

 

 

Zie de tekst 'Rally's blijven in Sint-Truiden toegelaten!' van 7 december 2011 op deze website.