Marktkramers vallen in de prijzen tijdens de avondmarkt!

De avondmarkt, gekoppeld aan de braderie, is een traditie in Sint-Truiden.
Sint-Truiden doet hiermee zijn imago als marktstad alle eer aan.

Burgemeester
Ludwig Vandenhove: “Marktkramer Victor Cluckers uit Tongeren nam spontaan het woord tijdens de afsluitende receptie na de avondmarkt van maandag 28 juni 2010 om ons te feliciteren met de puike organisatie van de zaterdag- en de avondmarkten.

 

Economisch en qua uitstraling is dit een belangrijk gegeven voor de stad Sint-Truiden.

 

 

 

 

Zoals elk jaar werden weer een aantal marktkramers in de bloemetjes gezet.
De prijzen gingen naar de trouwste marktkramer, de beste standwerker en de mooist gepresenteerde marktkraam. Lingerieverkoper Roland Hubar uit Sint-Truiden was de trouwste marktkramer en kreeg de schotel van de stad Sint-Truiden.
De prijs van de Verenigde Handelaars voor de beste standwerker was voor An Vrancx uit Mortsel, die stijltangen demonstreert. Oost-Vlaming Fabian Roeland, verkoper van sportartikelen, won de prijs van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo)-Sint-Truiden voor de mooiste gepresenteerde makrtkraam.

 

 

Een emotioneel moment was de niet aangekondigde huldiging van de heer François Dehairs (en zijn echtgenote Diane Aerts) omwille van zijn steeds vrijwillige inzet voor de Beroepsvereniging Marktkramers.

 

 

 

 

“Met de 10e editie van Joy Joy, de opendeurdagen in het politiehuis, de braderie en de avondmarkt hebben we de zomerevenementen in Sint-Truiden goed op gang getrokken.”, aldus
Ludwig Vandenhove.

Het belooft voor de stad Sint-Truiden weer een erg actieve zomer te worden.”

 

 

 

 

 

Alle grote zomeractiviteiten zowel van derden, als van het stadsbestuur zelf zijn terug te vinden in ‘De Zomerkrant’, die op donderdag 24 juni 2010 bijgevoegd was in ‘Het Belang van Limburg’.
Wie geen zomerkrant ontvangen heeft, kan een mail sturen naar info@sint-truiden.be.