Ludwig Vandenhove krijgt ‘Gouden Poot Award’ van GAIA

Op zondag 10 juni 2012 vierde dierenrechtenorganisatie Global Action in the Interest of Animals (GAIA) haar 20ste verjaardag in zaal Stuurboord (Rijnkaai 96, hangar 26) in Antwerpen.


Een aantal bedrijven en personen kregen een ‘Gouden Poot Award’ als beloning en erkenning dat zij mee gezorgd hebben voor een mijlpaal in die 20 jarige geschiedenis.

Ludwig Vandenhove kreeg de ‘Gouden Poot Award’ in de categorie Dierenwelzijnswetgeving, omdat hij als senator het initiatief nam om artikel 1 van de wet te wijzigen om seks met dieren te verbieden.
Zie ook de tekst ‘Ludwig Vandenhove past wet op dierenwelzijn aan’ van 13 april 2006 op deze website. 

“Ik ben bijzonder fier op deze award, omdat deze voor mij symbool staat voor al de inspanningen, die ik op het vlak van dierenwelzijn gedaan heb als federaal volksvertegenwoordiger en als senator, maar ook nog steeds doe als burgemeester van Sint-Truiden.
De stad Sint-Truiden gaat niet voor niets door als één van de meest diervriendelijke steden van België en Vlaanderen.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Hierover is onder andere op maandag 11 juni 2012 een artikel verschenen op Knack.be en op Limburgactueel.be, op dinsdag 12 juni 2012 is een artikel verschenen in De Morgen en op Truineer.be en op zaterdag 16 juni 2012 is een artikel verschenen in Het Belang van Limburg.

Zie onder andere ook de tekst ‘Els Sneijers uitgeroepen tot tweede meest verdienstelijke schepen voor dierenwelzijn van het jaar!’ van 29 oktober 2008 op deze website. 


Zie ook de website www.gaia.be.