Lokale politie scoort qua patrouilles veel beter dan Vlaams gemiddelde!

Dit blijkt uit een rondvraag van de krant Het Laatste Nieuws bij de 118 Vlaamse politiezones, die in de editie van zaterdag 27 en zondag 28 november 2010 verschenen is.

Het gaat hierbij om de zogenaamde standaardbezetting en niet over het aantal leden dat voor bijkomende specifieke acties of controles (kan) worden ingezet.

 

Tijdens de weeknachten is er volgens dit onderzoek gemiddeld 1 agent actief per 12 890 inwoners in Vlaanderen.
De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft 1 agent per 8 935 inwoners op dienst tijdens de weeknachten.

 

 

 

 

 

Tijdens de weekendnachten is er in Vlaanderen gemiddeld 1 agent per 9 700 inwoners actief.
De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken scoort ook hier beter en zet gemiddeld 1 agent per 8 935 inwoners in.

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “In tegenstelling tot minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom pleit ik niet om tot een schaalvergroting van de lokale politiezones te komen, bijvoorbeeld door fusies, waarbij er korpsen zouden samenvloeien om te komen tot (enkele) grotere zones. Iedere politiezone - lees gemeente/stad - heeft immers haar lokale specificiteit met de daaraan gekoppelde opdrachten. Bovendien ontstaat zo het gevaar dat de lokale politie te ver van de burger komt te staan.
Het is wel van belang om zoveel mogelijk samen te werken tussen de verschillende lokale politiezones.

 

 

Mijn boodschap is: samenwerken, geen fusies!