Live scan bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken!

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft een live scan aangekocht.
Dat is een toestel om vingerafdrukken digitaal te nemen en onmiddellijk door te sturen naar de federale politie, afdeling gerechtelijke identificatiedienst.

“De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken werkt heel goed, maar moet daartoe ook over de meest moderne apparatuur kunnen beschikken.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Politie, samen met de brandweer, blijft voor mij één van de basistaken van de overheid, hier mag/moet dan ook geld in geïnvesteerd worden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het systeem controleert de kwaliteit van de vingerafdruk zodat het quasi onmogelijk is om onbruikbare vingerafdrukken af te nemen.

 

Het toestel werd aangekocht om de correctheid van de informatie, die tussen verschillende politiediensten uitgewisseld wordt, te verbeteren.

 

Enkele minuten nadat de vingerafdrukken doorgestuurd zijn naar de federale gerechtelijke politie, weet de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken al of de dader al dan niet gekend is.
Op die manier kan de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken kort op de bal spelen en direct de nodige maatregelen treffen.