Konijnen zijn ook dieren

“Er blijven berichten, maar ook bewijzen, die naar boven komen over dierenmisbruik in konijnenkwekerijen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

“Het is opvallend dat het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) vzw een bedrijf als uithangbord neemt waar bepaalde van deze feiten worden vastgesteld. En vooral dat viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v) hierover tegengestelde antwoorden geven op parlementaire vragen.

Te vaak worden konijnen nog gekweekt in erbarmelijke omstandigheden.
De dieren zitten in donkere en veel te kleine kooien, waardoor ze geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen.
Buiten de te kleine kooien zijn er nog andere onregelmatigheden inzake de kooien.

Animal Rights vzw maakte beelden in een konijnenkwekerij in Hoogstraten, die als goed voorbeeld wordt naar voor geschoven door VLAM vzw. Toch een enorm opvallende vaststelling, of beter tegenstelling.

Tijdens de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van het Vlaams Parlement op woensdag 24 april 2024 ondervroeg ik minister Jo Brouns.”

Hieronder vindt u de vraag en de tussenkomsten van Ludwig Vandenhove aan minister Jo Brouns en de antwoorden van de minister hierop.


___