Kleurwedstrijd 'het gordeldier': 270 kinderen kleuren voor de politie!

225 kinderen en ouders bezochten op woensdag 14 februari 2007 de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.


In de lange hal naar de Politiezaal toe hingen meer dan 200 ingekleurde tekeningen van het gordeldier. Dat waren de kunstwerkjes van kinderen tussen 3 en 12 jaar die ze moesten ontwerpen om een gordeldiertje te krijgen.
De allerkleinsten werden uitgenodigd om de poppenkastvoorstelling ‘Konijntje Snif’ van de V.Z.W. Houtekop bij te wonen terwijl de grotere kinderen en de ouders een rondleiding in het nieuwe politiecommissariaat kregen.Na de voorstelling en de rondleiding kregen alle kinderen hun verdiende gordeldier, appelen en peren en een drankje.

Het gordeldier is een gadget dat deel uitmaakt van de gordelcampagne van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). In 2005 lanceerde het BIVV een nieuwe campagne om gordeldracht bij kinderen te stimuleren. Kinderen die bij politiecontroles correct vastgeklikt zaten, kregen een rubberen gordeldiertje dat aan de gordel bevestigd kan worden. Die campagne kende een enorm succes bij de kinderen die, verzot op het gordeldier, hun gordel maar al te graag vastklikten.

In het kader van die campagne organiseerde de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de laatste politiekrant van 2006 een kleurwedstrijd. Aan alle kinderen die deelnamen, werd een gordeldier beloofd. Uiteindelijk ontving de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken maar liefst 270 tekeningen.
Alle deelnemers werden op woensdag 14 februari 2007 uitgenodigd om hun gordeldier in ontvangst te nemen. Diegenen die niet aanwezig waren, kunnen nog steeds langskomen op het politiecommissariaat en hun gordeldier vragen.

Met dit initiatief hoopt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken de gordeldracht bij kinderen nog meer te stimuleren om zo hun veiligheid te verhogen.


Het bezoek aan de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken kadert bovendien in het beleid van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: het commissariaat moet een OPEN huis zijn dat toegankelijk is voor iedereen, jong en oud. Daarnaast wordt met dit initiatief ook getracht om de drempel naar de politie toe al van jongs af aan te verlagen.