Ik ben terug...uit Afghanistan!

Om en bij de 14.000 kilometer in 2 dagen: het is gekkenwerk, maar het kan niet anders.
In mijn functie als voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging van de Kamer van Volksvertegenwoordigers heb ik een ‘blitz -bezoek’ gebracht aan de Belgische militairen in Afghanistan, meer bepaald in Kaboel en Kandahar.

 

“Opgestegen op maandag 29 september om 24.00 uur in Melsbroek en geland in Melbroek op donderdag 2 oktober om 01.15 uur.
Tel daar nog het uurverschil bij van 2,5 à 3 uur, en u zal begrijpen dat dit een enorm vermoeiende reis geweest is.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Hoewel ik met een klein hart vertrokken ben (het is geen reis zonder een zeker risico!), ben ik blij dat ik het gedaan heb.
Enerzijds om de aanwezige Belgische militairen een hart onder de riem te steken, anderzijds om de situatie ter plaatse beter te kunnen inschatten.
En wat dit laatste betreft, is mijn stelling, die ik ervoor had, bevestigd: het probleem Afghanistan moet zeker niet (alleen) militair aangepakt worden, maar ook en vooral maatschappelijk en politiek, met meer overleg met de plaatselijke bevolking en via meer middelen voor ontwikkelingssamenwerking.”, aldus Ludwig Vandenhove.

De komende dagen kan u op deze website een uitgebreider reisverslag met een aantal politieke beschouwingen verwachten.