Het nieuwe televisiecontract voor het Belgisch voetbal: asociaal!

“Het onlangs afgesloten televisiecontract voor het Belgisch voetbal is zeer asociaal.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het naar het voetbal kijken zal voor de gemiddelde voetballiefhebber opnieuw duurder worden en voor een bepaalde categorie zelfs onmogelijk worden, omdat ze het niet meer kunnen betalen en/of zich niet meer kunnen verplaatsen naar de stadions

 

“Vanuit sociaal standpunt vind ik het een schandalige beslissing: de modale burger wordt op die manier van haar/zijn sport afgesneden.
Is voetbal dan geen echte volkssport meer?
Het is voor mij nog maar eens duidelijk dat het hier al lang niet meer over voetbal of sport gaat, maar over ‘big business’.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

Misschien moeten gemeenten/steden/politiezones wel overwegen, gezien de moeilijke financiële situatie waarin zij ook zitten, om vanaf nu bij voetbalwedstrijden geld te vragen voor het handhaven van de veiligheid. Met dit voetbalcontract beschikken de clubs nu toch over voldoende geld.

 

 

 

 

 

Voor alle duidelijkheid: ik zou er niets op tegen hebben dat gemeenten/steden/politiezones verplicht zouden worden om dit volledig te investeren in de jeugdsport in het algemeen en het jeugdvoetbal in het bijzonder.
Er is ooit sprake geweest dat de voetbalclubs dat ook wilden doen als ze meer financiële middelen zouden krijgen dankzij dit nieuwe televisiecontract. Maar nu - en dat was te verwachten - horen we daar niets meer van.

 

 

Met woorden is de jeugd belangrijk, voor de ‘leiders’ van de Belgische voetbalbond, in daden helemaal niet.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘11e editie Trudo Cup groot succes!’ van 14 juni 2011 op deze website.